Forskellige overvejelser om puslekommoder og pusleborde

Sød-baby-på-puslebordet

Når førstegangsforældre skal ud og have en puslekommode eller et puslebord til deres baby, kan det føles som en lidt stressende opgave, når der samtidig er så meget andet udstyr, som skal købes ind.

Men har du overhovedet brug for et puslebord? Den hårde virkelighed er, at fra det tidspunkt baby kommer ud og smiler til verden, indtil dit barn lærer at bruge potten, vil du komme til at skifte mange bleer.

Puslekommoder og pusleborde er designet til at gøre denne proces meget nemmere for dig og mere behagelig. Puslebordet samler og organiserer alt det, som du behøver for at skifte ble på din baby, så du har det lige ved hånden. I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de ting, som de færreste forældre tænker på eller gør sig overvejelser om, når de står og skal have deres første puslebord til baby.

Hvordan matcher din puslekommode hjemmets indretning?

Selvom det bestemt ikke bør være en “deal-breaker”, så er det også vigtigt for mange, at puslebordet eller puslekommoden ser godt ud og passer ind i børneværelset eller dit soveværelse.

Uanset om du handler efter din puslekommode online, i en butik eller endda på et loppemarked, så kan du altid søge efter matchende stilarter og farver. Du kan altid få en nyttige og gode råd her. Du kan også vælge et møbel, der er lidt anderledes med henblik på designs, materiale og farver, for at tilføje lidt varietet til indretningen. For eksempel kan et lyst og moderne puslebord tilføre noget karakter til resten af indretningen, hvis den er domineret af mere traditionelle, mørke træmøbler.

Hvis baby er dit første barn, så kan du også overveje at vælge en puslekommode, der er mere kønsneutral i farven. Det vil redde dig fra forlegenheden ved at have et lyserødt puslebord til din lille babydreng om et par år!

Et andet spørgsmål, dom du kan stille dig selv er, hvor mange pusleborde og puslekommoder har du brug for? Hvor mange børn planlægger du at skulle skifte ble på? Måske har du søskende, der aldersmæssigt er meget tætte på hinanden, eller det kan endda være, at du venter dig tvillinger.

I begge tilfælde kan du kun skifte én ble ad gangen, så flere pusleborde eller puslekommoder er sandsynligvis unødvendige. Dog kan et puslebord gøre livet en hel del nemmere for dig, for eksempel hvis du bor i et stort hus, og du ønsker ikke at løbe ovenpå til børneværelset hver gang, lillefisen har brug for at få en ren ble på. Hvis du skifter ble på flere børn, så bør du nok overveje at finde et puslebord, som har en god mængde lagerplads. Dette gælder især, hvis du har bleer i flere forskellige størrelser liggende ved puslebordet.

Hvor meget plads skal der være til mit puslebord?

En af de vigtigste overvejelser at gøre sig, når du shopper pusleborde, er at være realistisk om, hvor meget plads du egentlig har i dit hjem til at have et puslebord stående. En af disse overvejelser bør være, om din lille baby skal have sig helt eget værelse, eller om I deler samme værelse med baby. Hvis baby sover på jeres værelse, hvor længe sover han eller hun der så?

Hvis du først stiller dit nye puslebord ét sted, så kan det være, at denne placering af bordet kun er midlertidig og ikke permanent. Du bør derfor forvente, at der kan ske ændringer efter blot nogle få måneder, hvor det bliver mere optimalt i din dagligdag med baby at have puslebordet et andet sted i hjemmet. Hvis du virkelig er udfordret på pladsen derhjemme, så kunne du også overveje et af puslebordene her.

Derfor er det vigtigt, at du indtænker alle børnemøblerne sammen i dit hjem, samt hvor de skal stilles. Det kan være en god ide, at danner dig et klart overblik over din babys værelse, før du begynder at gå shop-amok i byt børneudstyr. På denne måde vil du ikke pludselig ende med flere ting, end du har plads til.

Og hvis du allerede er udfordret på pladsen derhjemme, så vil det bedste valg typisk kunne være en puslekommode, hvor pusledelen kan tages af toppen af kommoden. Efterhånden som baby vokser sig fra bleerne kan du nemlig stadig bruge kommoden som et rigtigt møbel. Derved får du mere valuta for dine penge, for puslekommoder og pusleborde er generelt ret dyre.